Hemstäd Örebro

Flyttstäd:
Komplett checklista vid flyttstäd

Mästra din flyttstädning

Flytta hem är en stor uppgift, och städningen är en väsentlig del av processen. Att rengöra ditt gamla hem noggrant säkerställer en smidig överlämning till de nya invånarna och är ofta nödvändigt för att få tillbaka din deposition. Med tanke på det arbete som krävs, kan det vara klokt att anlita professionella städare. De kan hantera städningen medan du fokuserar på att flytta in i ditt nya hem. Här hittar du tips och en checklista som hjälper dig genom flyttstädningen, oavsett om du väljer att göra det själv eller tar hjälp utifrån.

Flyttstädning checklista

Kök:

 • Rengör alla ytor inklusive bänkskivor, skåpinredning och backsplash.
 • Avkalka och rengör vitvaror såsom kylskåp, ugn och spis. Glöm inte att rengöra bakom och under dessa enheter.
 • Töm och rengör alla skåp och lådor.

Badrum:

 • Skrubba och desinficera toalett, dusch, badkar och handfat.
 • Rengör speglar och alla ytor.
 • Kontrollera att alla avlopp är fria från hår och andra avlagringar.

Vardagsrum och sovrum:

 • Dammsug och torka av alla ytor, inklusive fönsterbrädor och dörrkarmar.
 • Rengör alla ljuskällor och fläktar.
 • Tvätta fönster både in- och utvändigt där det är möjligt.

Golv:

 • Sopa och dammsug alla golv.
 • Moppa hårda ytor och se till att fläckar på mattor behandlas.

Väggar och tak:

 • Torka av alla väggar för att avlägsna smuts och fläckar.
 • Kontrollera och rengör ventiler och andra utrymmen högt upp.

Med dessa steg och tips kan du enkelt och effektivt rengöra dina fönster så att de blir kristallklara och strålande rena. Om du fortfarande stöter på problem eller önskar en djupgående rengöring kan det vara värt att överväga professionell hjälp. Men med rätt verktyg och tekniker kan du uppnå professionella resultat på egen hand.

Råd för att anlita städfirma

Att anlita en städfirma för flyttstädning kan avsevärt minska stressen kring din flytt. När du väljer vilken firma du ska anlita är det viktigt att noggrant undersöka deras rykte genom att läsa recensioner och jämföra priser. Kontrollera att de är licensierade och försäkrade för att undvika eventuella problem. Bra kommunikation är nyckeln, så välj ett företag som är lätt att nå och snabbt svarar på dina frågor. Se till att få en tydlig uppfattning om vad deras städservice inkluderar och kontrollera om de erbjuder någon form av nöjdhetsgaranti. Detta ger dig trygghet i att de kommer att hantera eventuella problem som uppstår efter städningen. Genom att ta dessa steg säkerställer du att din flyttstädning hanteras professionellt och effektivt.

Säkerställ en problemfri flytt
med Klara Städ

Klara Städ specialiserar sig på professionell flyttstädning, vilket garanterar en smidig och bekymmersfri övergång till ditt nya hem. Med en detaljerad städkontrollista och erfarna städare ser de till att varje vrå av ditt tidigare boende blir noggrant rengjord enligt branschstandarder. Deras tjänster omfattar allt från fönsterputs till djuprengöring av kök och badrum, och de garanterar att lämna ditt gamla hem i toppskick för nästa ägare eller hyresgäst. För invånare i Örebro som står inför en flytt erbjuder Klara Städ pålitlig och effektiv hjälp, med målet att du ska kunna lämna ditt gamla hem bekymmersfritt.

Besök Klara Städs hemsida för mer information och bokning.

Vanliga frågor och svar om flyttstädning

En typisk flyttstädning omfattar rengöring av alla ytor inklusive golv, väggar, tak, fönster, skåp och vitvaror. Det inkluderar även djuprengöring av badrum och kök.

Tiden det tar att utföra en flyttstädning kan variera beroende på bostadens storlek och skick. Generellt sett kan du räkna med att det tar mellan 4 till 8 timmar för en professionell städning av en genomsnittlig trea.

Du behöver inte nödvändigtvis vara närvarande under hela städningen, men det är bra att vara där när arbetet inleds och när det avslutas för att kunna genomföra en slutkontroll.

Ja, även hyresgäster kan anlita städfirmor för flyttstädning. Det är faktiskt vanligt bland hyresgäster som vill säkerställa att de får tillbaka sin deposition.

Om du inte är nöjd bör du först och främst ta upp problemen med städfirman. De flesta seriösa företag erbjuder någon form av nöjdhetsgaranti och kommer att åtgärda eventuella problem utan extra kostnad.

Utforska våra bästa städtips